Spreid het smeermiddel uit door te borstelen

Afhankelijk van de toestand van het oppervlak of het substraat, kan de coating van stopverf een enkele vulling vervangen. Een klassiek voorbeeld is een gladmakende schraper, die wordt gebruikt om horizontale oppervlakken horizontaal te stellen. Zelfs met ander stopverfwerk, kan een bijna vloeibare toepassing het werk vergemakkelijken.

controlerende vloeiende vulstof

vulstof bestaat uit een mengsel van basismateriaal en bindmiddel. Als basismaterialen, bijvoorbeeld, kleuren en lijmen in overweging. Ze worden omgezet door bindmiddelen en eventueel andere additieven van een vloeibare naar een viskeuze consistentie. Afhankelijk van de taak kan de viscositeit variëren van duurzaam tot sterk homogene romigheid.

Een bijna zelfspreiding van de opvulling wordt gegenereerd door een vloer in evenwicht te brengen met stroombaar egalisatiemiddel. Het nivelleren van horizontale oppervlakken kan worden bevorderd door de verdeling door middel van borstelgereedschap licht te ondersteunen. In het bijzonder, wanneer putjes zoals scheuren zich in het te putten oppervlak bevinden, bestuurt de hulptijdvertraging de stroomsnelheid. Door middel van "remmen" heeft de stopverf voldoende tijd om in de verdiepingen te infiltreren en ze volledig op te vullen.

Zwaartekracht versus verwerkingstijd

Voor verticale of verticale vulstoffen is een basistaaiheid vereist om te voorkomen dat de vulstof "leegloopt" voordat deze bindt. Hier kan echter door zeer nauwkeurige instelling van de mengverhouding de stroomsnelheid worden misleid door zwaartekracht van de potlife van de spatel.

In het ideale geval zal de stopverf binden tijdens de drainage en een consistentie van kauwgom ontwikkelen voordat deze langs het te puttig gebied komt. Dit effect kan worden ondersteund door het gebruik van stopborstels. Om de stroomsnelheid te vertragen, zijn versterkingen zoals stoffen matten of spatelnetten ook geschikt.

Alternatieve kunstbenodigdheden

Het speerpunt van het schilderij van Spachtel is het droge seizoen. De fabrikanten van veel afgewerkte producten geven mogelijke marges van de mengverhouding aan. Deze bereiken omvatten niet altijd de liquefactiewaarden die resulteren in een smeerbare spatel.

Voor individuele oplossingen zijn veel suggesties en producten te vinden in de behoefte van de kunstenaar, die meer uitgebreide eigenschappen in de zelfproductie van stopverf mogelijk maken. In de beeldende kunst wordt er veel geëxperimenteerd met het schilderen van plamuren en hun droogtijd.

Tips & TricksAls hulpmiddel bij het vullen met vloeibare en poetsbare consistenties, vindt u niet alleen wat u zoekt in de klassieke ambacht. Keukengereedschap zoals een glazuurborstel opent interessante mogelijkheden.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter