Osvježite boju na kožnoj sofu

Prava koža je štedljiva i, pod uvjetom da se koristi odgovarajuća oprema, može se optički popraviti. U slučaju djelomičnog ponovnog bojenja, preporuča se vlaženje čestica boje ugrađene u prirodne nosače. Manji popravci mogu biti izrađeni od kožnih olovaka za bojanje nalik vlaknima ili vrpcama.

Uvijek test prije

To se događa opet i opet, pojedina mjesta na presvlaku kože čine tragove, što je rezultat ogrebotina. Mogu se relativno lako zategnuti kožnim olovkama. Masti i bez prašine su preduvjet za potrebnu izdržljivost.

Ako se koriste uobičajena vlakna ili pincasta, provjerite da su suhe i na koži. Trajni markeri obično donose ovu nekretninu. U idealnom slučaju, bit će testna mrlja na skrivenom mjestu. Treba ga ispitati nakon nekoliko dana sušenja zbog otpornosti na abraziju. Za to je pogodna čista bijela tkanina, s kojom se lagano utrljava natrag i naprijed na obojenoj površini.

Ova trljanje bi trebala oponašati kretanje koje se javlja tijekom normalne uporabe. Ako tkanina ostaje čista, može se pretpostaviti da se primijenjena boja ne utrlja na odjeći ili koži kasnije.

Granica između popravljanja i bojenja

Touch-upovi mogu biti rad u boji koji ne prelaze dva centimetra širine. Za šire poslove, vjerojatnije je da govorimo o bojanju ili boji.

Za ravne obojene boje, treba promatrati vrstu boje. Dok "tanke" linije olovke ne utječu na ukupnu teksturu kože, šire poslove treba rješavati pomoću sredstava s disanjem.

Uklonite mehaničku štetu

Klasične promjene boje nastaju zbog ogrebotina u kožnom sofu. U tom slučaju može doći do oštećenja samo slike u boji ili može doći do ozljeđivanja kožne površine. Osim temeljitog čišćenja, potrebna je "izravnavanje" velikih ogrebotina.

Površina koju treba popraviti glatko je tlo s abrazivnim tijelom ili 800 abrazivnim papirom ili finerom. Šupljine ili pukotine moraju se puniti tekućom kožom ovisno o dubini.

Savjeti i trikovi Nakon aplikacije boje, "umijesimo" i "hodite" uređena područja. Koža distribuira boju u svojoj strukturi. Veća izdržljivost može se postići ako ponavljate ponavljanje nekoliko puta i više puta davati kožu "masažu".
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar