žLica u mikrovalnoj pećnici?

Uvijek je preporučljivo staviti metalnu žlicu u šalicu kod zagrijavanja mlijeka ili sličnih napitaka. S druge strane, metal bi trebao biti izuzetno opasno u mikrovalnoj pećnici. Ono što je zapravo istina i koje fizičke zakone primjenjuju ovdje, naučit ćete u ovom postu.

Konačno kuhanje

Kada zagrijavate napitke, posebno mlijeko, to može uzrokovati takozvano kašnjenje kašnjenja u mikrovalnoj pećnici. Tekućina se neravnomjerno zagrijava i neočekivano puca dok uklanja čašu jer iznenada vrući dio udara. Ovo se zove kašnjenje kašnjenja. Entgegen Za suzbijanje bumping, možete jednostavno staviti metalnu žlicu u čašu, i staviti šalicu u sredini kuhanje komore. To će uzrokovati stvaranje mjehurića pare na metalnoj žličici u mlijeku (jer žlica postaje toplija od mlijeka) i spriječiti udaranje.

Metal u mikrovalnoj pećnici

U načelu, metal u mikrovalnoj pećnici može uzrokovati iskrenje i oštećenje mikrovalne pećnice. Međutim, to se odnosi samo na tanke metalne slojeve, poput aluminijske folije ili premaza.

Debeli metalni predmeti poput žlice, ako su dovoljno daleko od mikrovalnog generatora, obično ne stvaraju iskre. U nekim slučajevima to se ipak može dogoditi.

vještačenje Pitanje je još uvijek kontroverzna, čak i među stručnjacima, iako čak i neke mikrovalne proizvođači preporučuju postavljanje žlicu u tekućinama i savjetovati korisnike kako bi izbjegli udari. Čini se da stvarna, definitivna i uvijek ispravna preporuka ne postoji.

Savjeti i trikovi Da biste pronašli kompromis između obje preporuke, možete jednostavno staviti plastičnu žlicu od mikrovalne plastike u svoje piće. Čak i staklena ili drvena žlica može biti prikladna za sprječavanje bumping. Alternativno, također pomaže da promiješate svoje piće jednom u međuvremenu i koristite nisku razinu snage.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar