Vrste drveta koje se koriste za čvrsti parket

Masivni parket od drva je visokokvalitetan podni parket od prirodnog drveta. Za parket koriste se različite vrste drva. Ono što se najčešće koristi za vrste drva koje imaju posebna svojstva, možete pročitati ovdje.

Posebno "nervozna" šuma

Drvo uvijek radi u slučaju temperaturnog oscilacija i oscilacija vlage u sobi. Širi se za apsorpciju vode i ugovara kada se suši. Ova promjena u volumenu je tada vidljiva zglobovima. Buch Posebno jaki rad bukve i javorova. Hrast, s druge strane, ima vrlo sporo ponašanje u promjeni vlage i slabije djeluje.

Trajanje promjena vlage ovisi o vrsti parketa s iz: uži poda, i više zglobova, manje čini prag vlažnosti vjetar ponašanje uočljivo, jer su prisutni na naknadu za to dovoljno praznine.

Duljina i širina šipki parketa trebaju biti u omjeru 1: 4. Svako odstupanje od ovog optimalnog omjera dovodi do većeg ponašanja skupljanja.

Tvrdo drvo

Drvne vrste obično su bolje prilagođene za parket jer su teže. Veća tvrdoća omogućuje bolju obradu. Za drvo podnice posebno obraditi:

lužnjaka (dosljedno tamnih tonova, ali često su dostupni u srebrnoj ili bijeloj obojeno)

  • Beech (upaljač)
  • pepela i
  • javor (često značajno bjelkasti)
  • sljedećih nekoliko drugih vrsta tvrdo koriste, kao što su

breza (vrlo svijetlo, djelomično gotovo bijeli)

  • trešnja (crvenkaste ton)
  • oraha (uglavnom tamno i moćan glumu)

Četinari tipična četinjača u Srednjoj Europi su manje pogodni za parkete, te se stoga rijetko koristi. Oni su među softwoods, također su često vrlo smolasto. U glavnom,

ariša

  • bor i
  • smreka
  • , ali i drugih crnogoričnih stabala kao što su jele.

Rijetke vrste drveta

Robinia

Robinia drvo je vrlo teško i ima izuzetno svijetle crvenkaste nijanse. Iznad svega, visoka prirodna tvrdoća čini Robinienholz, ali dobar parket.

Chestnut

Kesten je izvorno listopadno stablo. Drvo je rijetko korišteno za proizvodnju parketa. Boja je zlatno smeđa do malo crvenkastog.

Teak

Tikovina je posebno visoka i skupo. Već je vrlo teško i otporno na vremenske uvjete u prirodi, a kao parket s dovoljno snažnim slojem habanja često može trajati nekoliko generacija. Teak ima vrlo tipičnu, nepogrešivu boju.

Bambus parket

Bambus parket je također postao sve popularniji u posljednjih nekoliko godina. Ima tipičnu strukturu koja odmah otkriva drvo, svijetla i elegantna.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar