Træsorter, der anvendes til fast parket

renovering Massive trægulve er en høj kvalitet gulvbelægning fra det naturlige materiale træ. Til parket anvendes forskellige typer træ. Hvad er der fortrinsvis brugt til hvilke typer træ, der har særlige egenskaber, du kan læse her.

især "nervøse" woods

træ altid arbejder med temperaturvariationer og udsving i luftfugtighed i rummet. Det udvides til at absorbere vand og det kontraherer, når det tørrer op. Denne ændring i dens volumen er så mærkbar af leddene. Buch Særligt stærk bøg og ahorn arbejde. Æg har derimod en meget langsom fugtændringsadfærd og virker mindre stærkt.

Ændringen varighed luftfugtighed afhænger også af, hvilken type parket med fra: den smallere gulvet, og jo flere led, jo mindre gør tærsklen luftfugtighed vind adfærd mærkbar, fordi nok huller er til stede for at kompensere for det.

Længden og bredden af ​​parketstængerne skal være i forholdet 1: 4. Enhver afvigelse fra dette optimale forhold fører til en højere krympningsadfærd.

Hardwood arter

Hardwood arter er generelt bedre egnet til parket, fordi de er sværere. Den højere hårdhed muliggør bedre behandling. For trægulve navnlig behandlet:

Eg (konsekvent mørke toner, men ofte fås i sølv eller hvid farvet)

  • Beech (lysere)
  • aske og
  • Maple (ofte signifikant hvidlig)
  • næste par andre hårdttræ arter anvendes, såsom

birk (meget lys, delvis næsten hvid)

  • kirsebær (rødlig tone)
  • valnød (for det meste mørk og kraftfuld skuespil)
  • nåletræ

De typiske nåletræer i Centraleuropa er mindre egnede til parketgulve, og er derfor sjældent brugt. De er blandt de blødtræer, er også ofte meget harpiksholdige. I hovedet er

lærk

  • fyr og
  • gran
  • men også andre nåletræer såsom gran.

Sjældne træarter

Robinia

Robinia træ er meget hårdt og har en usædvanligt lys rødlig nuance. Frem for alt gør den høje naturlige hårdhed Robinienholz, men en god parket træ.

Kastanje

Kastanien er et indfødt løvfældende træ. Dets træ er sjældent brugt til parketproduktion. Farven er gyldenbrun til lidt rødlig.

Teak

Teak er specielt høj kvalitet og dyr. Det er allerede holder i naturen meget hårdt og vejrbestandigt, og kan bruges som gulvbelægning med en tilstrækkelig stærk slidlag ofte flere generationer. Teak har en meget typisk, umiskendelig farve.

Bambus parket

Bambus parket er også blevet mere og mere populært i de seneste år. Det har en typisk struktur, der straks afslører træet, og er lyst og elegant.

Del med venner

Forlad din kommentar