Distanțiere în fereastra de plastic și efectul asupra efectului de izolare

Materialul și construcția distanțierelor dintre muchia geamului și rama ferestrei au un efect major asupra proprietăților izolației ferestrei. De ce este așa și ce tehnologii noi fac pentru un impact îmbunătățit, citiți aici.

Spacer la fereastră

Doar ferestre cu mai multe panouri sunt disponibile astăzi pe piață. Geamurile individuale de sticlă - fie două sau trei - sunt bine conectate, iar spațiile lor sunt umplute cu gaz.

Bordajul ochelarilor nu atinge cadrul, ci este conectat la rama ferestrei cu un distanțier. Acest lucru este problematic din punct de vedere structural.

Distanțieri convenționali

Distanțierii au fost utilizați pentru fabricarea aluminiului. Aluminiu are o conductivitate termică ridicată. Aceasta conduce la faptul că legătura de margine a discurilor se răcește puternic.

Distanțierul reprezintă astfel o punte termică în interiorul ferestrei. Datorită designului, podul termic este atât de eficient încât punctul de rouă poate fi subcotat chiar și la temperaturi exterioare scăzute. Kon Atunci formează condens între rama ferestrei și fereastra ferestrei. Aceasta amenință deteriorarea umedă a ferestrei, în funcție de materialul ferestrei.

Aceste probleme sunt evitate astăzi din punct de vedere al designului.

Valoarea măsurată pentru răcirea garniturii de margine

Pentru a determina cât de mult marginea geamului se răcește, se folosește așa-numitul coeficient de transfer termic liniar. Este numit cu litera "? G". Cu cât această valoare este mai mică, cu atât este mai mică pierderea de căldură în zona jantei discului.

Design-urile potrivite ("marginea caldă") pot reduce această valoare cu până la 60%. Acest lucru are un efect semnificativ asupra capacității totale de izolare termică a ferestrei.

Construcția "margini calde"

Pentru o izolare mai eficientă a marginilor, sunt necesare distanțiere mai bune cu conducere mai redusă decât aluminiu. Astăzi, este utilizat pentru:

oțel inoxidabil

  • anumite materiale plastice, adesea acoperite cu oțel inoxidabil
  • spumă de silicon
  • Conductivitatea termică a materialului este direct legată de pierderile de căldură în zona de margine. Cu cât este mai mare calitatea materialului, cu atât sunt mai bune proprietățile globale ale ferestrei.

Efecte asupra ferestrelor din plastic diferite

Efectele "marginii calde" pe ferestrele cu formate mici sunt deosebit de grozave. Acolo, circumferința marginii sticlei este mai mare în comparație cu zona decât în ​​cazul panourilor de format mare. Acest lucru face de asemenea efectul mai vizibil.

Efectul este, de asemenea, mai pronunțat pentru lentilele triple glazurate. Acest lucru se datorează faptului că suprafața muchiei este de aproximativ o treime mai mare cu discul suplimentar decât cu un obiectiv cu două discuri.

Efectele exacte ale marginii calde pot fi calculate precis folosind o metodă de calcul complicată specificată în DIN. În special la ferestrele casei pasive, valoarea izolației marginilor este decisivă, deoarece depinde de o capacitate deosebit de mare de izolare a ferestrelor la limita fezabilului fizic.

În plus: Cu cât este mai mare diferența dintre temperatura discului și margine, cu atât este mai mare problema. Măsura de izolare termică a legăturii de margine, adică coeficientul de debit liniar, este o măsură directă pentru fiecare fereastră din plastic. Cu această valoare puteți vedea cât de mare este construcția ferestrei.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul