Lyden kan limes igjen etter brudd.

Materialeleka kan generelt sett sitte fast. Ofte ligner en reparasjon et lite stykke puslespill. Jo mer eksakt brytepunktene er plassert på hverandre, jo mer usynlig blir skaden. Kraftige tokomponentlimmer binder ikke bare fragmentene til hverandre, men fyller også hull som har dannet seg.

Lagre materiale og ikke endre lydobjektet.

Lyden kan bryte og ofte splinter. Som den første og viktigste umiddelbare tiltaket bør fragmentene sikres. Hvis en glasur er tilstede og har blitt skadet, anbefales det også å sikre små "glasurflak". Jo mer komplett det løsnede materialet samles inn, jo mer vellykket liming kan føre til restaurering av det opprinnelige utseendet.

Hvis det er teknisk mulig, bør leire objekter som er i bruk, for eksempel blomsterpotter laget av terrakotta limes uten "entpflanzen" også. Enhver endring i tilstanden endrer spenningene og har potensial til å øke brudd og sprekker. Sekunden overfladiske lim er også egnet for porselen artikler hvis bruddflatene og områdene består av glaserte stykker. Når "naken" lyd påfølgende treff, en to-komponent lim bør velges som superlim for sterk flytter inn i den porøse leire og mistet samlende effekt.

til å feste lyd

lydobjektet og fragmenter

  • to-komponent lim
  • bånd
  • børste med plast bust (kringle pensel)
  • Cutter
  • pinsett
  • 1. Ren

Alle overflater som kommer til å spille inn binding, må man kvitte seg med støv og fett. Borst overflatene med en pensel. Vær forsiktig så du ikke berører de sprungte overflatene med fingrene og "smør" dem. I små fragmenter pinsett kan bidra til å holde

2. Tilpass Søk for plasseringen av fragmentene på leire objekt og utvikle en suksesjon plan. Hvis fragmenter overlapper, må du først legge de nedre og deretter lag for lag i rekkefølge.

3. Aktiver lim

Rør tokomponent limet i henhold til produsentens anvisninger. Behandlingstiden er vanligvis bare noen få minutter, så du bør redigere bruddflatene på begge sider umiddelbart etter aktivering.

4. Påfør limet

Coat limet i et filmtynt lag på begge bruddflater. Hvis leire er svært absorberende, øk dosen.

5. Tillat å tørke

La limet tørke i noen minutter i henhold til produsentens anvisninger.

6. Monteringsfragmenter

Trykk deretter de balsamede flatene sammen ved å montere dem på plass. For flere fragmenter, følg din tidligere utformede sekvensplan.

7. Festing

Fest de festede fragmentene med tape strips. Vær forsiktig så du ikke bruker for mye tape. Maskeringstape er godt egnet.

8. Tillat å tørke

Tillat limte leddene å tørke i minst 48 timer med fiksering. Endelig fjern kassetten.

9. Fjerne burrs

Klipp av burrene med en kutter, om nødvendig, på klebens ledd.

Tips og triks Hvis du har fast glasert leire, bør du forsegle limfuger med gjennomsiktig vannbasert maling for å gjøre den vanntett igjen.

Del med venner

Legg igjen din kommentar