sommar influensa

Fler och fler människor lider under sommaren från influensa eller kall infektion. Orsaker till den så kallade sommarinfluensan är samma som i en sjukdom på vintern: Det är en infektion med virus som förekommer speciellt på sommaren. Resultatet är en sommarinfluensa under den varma årstiden. Vi visar typiska symptom på sommarin influensa, svarar på frågan "Vad hjälper?" att behandla en sommarinfluensa och förklara hur bäst man kan undvika en sommarinfluensa.

Orsaker och utlösare av influensa på sommaren

Studier har visat att mer än 90 procent av befolkningen är i skuld för en sommarinfluensa. Vårt moderna, delvis väldigt orimliga liv, främjar infektionen av sommarinfluensa.

Årsaken till influensa på sommaren är lätt att förklara: Om exempelvis en uppvärmd och svettig kropp utsätts för utkast på sommaren - i ett luftkonditioneringsapparat, öppna bilfönster eller i flygplan eller tåg - torka ut slemhinnorna. Som ett resultat kan slimhinnorna inte längre uppfylla sin funktion som en "skyddande sköld" ordentligt vilket främjar uppkomsten av en sommarinfluensa.

Andra triggers kan vara låg hydrering eller lång solbadning. Immunsystemet är försvagat vilket gör det mer mottagligt för virus.

Symptom på en sommarinfluensa: feber och repor i halsen

Den typiska sommarinfluensan kännetecknas av en torr scratchy känsla i halsen, en rinnande näsa, huvudvärk och trötthet. Ofta finns det symtom på sommarinfluensa förutom förkylning:

 • huvudvärk
 • ont i halsen
 • feber
 • öronvärk
 • frossa
 • kräkas
 • Buksmärta eller diarré

Virus påverkar lätt alla slimhinnor i kroppen. Du känner dig sjuk och trött, så du vill hellre tillbringa sommaren hemma i sängen än på gräsmattan i poolen. Sommarinfluensan är ofta över efter bara några dagar. Som regel anses en sommarinfluensan inte vara farlig. Det borde dock inte underskattas.

Sommarinfluensa: behandling i vila

Vad är den bästa behandlingen för en sommarinfluensa? Även om vädret är bra och frestande, måste en sommarinfluensa vara ordentligt botad. Om den har fångat dig en gång, gäller både behandlingen och under den kalla årstiden: Stryk inte din kropp för tidigt. Ge honom vila, eftersom han behöver det mest.

För en sommarinfluensa är det bäst att agera snabbt så snart de första symptomen uppträder. Mycket lämplig är en saltsköljning i näsan. Detta lugnar slimhinnorna och desinficerar med hög salthalt.

Som med förkylningen på vintern är vitaminer mycket hjälpsamma för att stärka immunförsvaret och bli av med sommarinfluensan så fort som möjligt. Dessa inkluderar särskilt C-vitamin, zink och magnesium.

Vilka hemhjälpmedel hjälper till med sommarin influensa?

Följande hem rättsmedel kan ge lättnad för en sommarinfluensa:

 • Mycket positiva effekter är hänförda till ingefärarot, vilket medför en förstärkning av immunsystemet. Häll fyra till fem skivor ingefära med kokande vatten. Drick det som te.
 • Kamillete och salvia te har en antiinflammatorisk effekt - helst som en gargellösning.
 • Feber kan behandlas bra med kalvlindning eller genom svettbehandling med elderflower-te eller lindblomte.

Oavsett att man hjälper hemmet under en sommarinfluensa behöver kroppen vila för att bota influensa.

8 tips för att undvika en sommarinfluensa

Följande tips kan hjälpa till att förhindra sommarinfluensa:

 1. Släck inte din törst med iskalldrycker som kommer rakt ut ur kylskåpet.
 2. Drick minst två till tre liter per dag.
 3. Undvik utkast och mycket coola luftkonditioneringsapparater.
 4. Undvik för mycket sol. Detta försvagar försvar.
 5. Bär inte våt eller svettig kläder för länge.
 6. Rörelse i frisk luft är guldvärde. Detta ger kroppen möjligheter att fylla på vitamin D-lagringen.
 7. Träna regelbundet för att hålla sig i form. Detta stärker immunförsvaret.
 8. Var uppmärksam på en hälsosam kost med massor av frukter och grönsaker. Mycket vitamin C finns i äpplen, kiwi, grapefrukt och paprika.
Dela med vänner

Lämna din kommentar