Løsemidler for lim

Løsemidler er viktige for lim på to måter. På den ene siden er det lim som må inneholde løsningsmidler til å fungere i det hele tatt. På den annen side er det også ofte nødvendig med løsningsmidler for å fjerne limrester. Vi behandler begge emnene nedenfor.

Forskjellige klebemidler. Løsningsmidlene for klebemidler oppfører seg på samme måte som løsningsmidlene for å fjerne maling. De er på den ene side er nødvendig for å fortynne eller for å initiere en kjemisk reaksjon som en aktivator, eller til og med å oppløse limrester. Dessuten kan en rekke forskjellige klebemidler skilles:

løsningsmiddelbaserte lim

  • oppløsningsmiddelfrie klebemidler
  • plastklebe
  • metall klebende
  • tre lim
  • glasslim
  • aceton som oppløsningsmiddel for plastklebe

Dette er bare et lite utvalg av forskjellige klebemidler. Et godt eksempel er aceton. På den ene siden er aceton et løsningsmiddel, men det brukes også som en ingrediens for plastlim. Det kan til og med brukes til å fjerne visse lim og plast.

Så aceton løser forskjellig plast så som polystyren (også kjent under navnet styrodur eller polystyren), silikon og silikon Kachouk griper aceton på den annen side ikke på. Så det er med andre løsemidler for lim.

tverrbinding og hurtigtørkende harpikser

Generelt kan det sies at man kan løse et slikt lim rest med oppløsningsmidlet igjen, ikke tverrbindes med dette. Så 2-komponent lim, hvor løsningsmidlet blir tilsatt som en herder for å kjemisk reagere med de andre bestanddelene. Dette nettverket mellom lim og herdemiddel oppnås. Et typisk eksempel ville være et lim basert på epoksyharpiks.

kryssbinding eller fordamper løse

Du kan fortynne Selv om slike klebemidler, men bare hvis løsemiddelet kan fordampe helt senere. Hvis du vil laminere med epoksy lim, kan fortynningen ikke lenger fordampe. Dette svekker strukturen i nettverket. På den annen side er det andre harpikser hvor "herderen" har rollen som et løsningsmiddel.

For å fordampe så raskt som mulig, for å akselerere herdingen av limet. Det må være mulig med slike lim at herderen kan fordampe. Harpikser som reagerer på denne måten, vil være UP-harpikser, dvs. polyesterharpikser.

løsningsmidler for å fjerne limrester på forskjellige materialer

I tillegg må man være forsiktig med oppløsningsmidler, hvis du ønsker å rengjøre området omkring bindingen rundt fra limrester. Metaller, plast, etc. - Alle disse materialene reagerer annerledes på forskjellige løsningsmidler. For eksempel kan aceton angripe kobber, forårsaker kobberpitting.

Tips og triks For å bruke de riktige løsningsmidlene, fokuser oppmerksomheten på ingrediensene i limet. Som en tommelfingerregel kan du si at samme eller lignende stoffer alltid kan løses av samme eller lignende stoffer. Med samme eller lignende menes den kjemiske sammensetning og struktur (koblinger, etc.).

Del med venner

Legg igjen din kommentar