Solderen met soldeerselstroom: Wat te letten

remodeling soldeervet of zogenaamde "flux" wordt niet altijd gebruikt in solderen. Wanneer flux gebruikt kan worden, en wat je moet altijd het gebruik van soldeer flux, gelezen in detail in dit bericht. (Technisch correct aangeduid als "flux")

gebruik soldeerselstroom principe doet het soldeer flux een betere bevochtiging van het soldeer met het soldeer. Een soldeerverbinding is dus duurzamer. Echter

soldeer vloeimiddel is de flux die in de

  • solderen
  • gebrek aan mogelijkheden om opnieuw wassen
  • afvallen producerende flux ongewenst

principe flux altijd worden gebruikt waar delen reeds geoxideerd of algemeen ongunstige omstandigheden soldeerverbinding. Als een joint niet meer fel is, maak het dan schoon en nat met flux. Gebruik altijd zo weinig mogelijk flux.

werkingswijze van flux

A flux aan bestaande oxidelaag van de metalenverwijderen voordat het solderen. Dergelijke oxidelagen worden hoofdzakelijk gevormd in oudere, blootgestelde metalen delen. Koper oxideert vrij snel, de oxidelaag verhindert een goede verbinding met het soldeersel.

Verwijdering van de oxidelaag kan op verschillende manieren gebeuren - veel fluxen zijn zeer zuur, andere werken samen met andere chemische processen.

Aangewezen fluxen

Elk lot heeft zijn eigen aangewezen flux . Andere fluxen mogen niet worden gebruikt, zelfs als ze aanwezig zijn.onderstaand elke geschikte flux individuele soldeerlegeringen tabel
legeringssoldeermiddel

geschikt vloeimiddelSn60Pb40 (tin-lood)
SW F-26, F-SW 21Sn62Pb36Ag2 (tin-lood-zilver)
F -SW 32Alle tin-zilver, tin-koper en tin-zilver-koperlegeringen
F-SW 32
uitzondering Sn99Cu1 en Sn95Ag4Cu1 mod. uitzondering colofonium
Sn95AgCu0,7 F-SW 34

belangrijk bij de verwerking van soldeer vloeimiddel kan niet worden gebruikt als elektronische componenten aan elkaar worden gesoldeerd. De mogelijke residuen kunnen later ernstige problemen veroorzaken. Gebruik, indien absoluut noodzakelijk, speciale fluxen voor elektronica - ze zijn speciaal ontworpen voor dit doel en zijn gegarandeerd residuvrij.

Let bij bijzonder ook zuurhoudende flux op de zuurbestendigheid van de onderdelen - later anders kan er corrosie.

Tips & Tricks Als u nodig hebt om het probleem gebieden solderen met elkaar, kunt u ook tin hen eerst: Met soldeervet dunne laag en laat het lopen over het gewricht aan het gewricht aan beide zijden afzonderlijk solderen. Vervolgens kunt u gemakkelijk beide delen bij elkaar houden en de twee verbindingen samen verwarmen totdat het soldeer tegen elkaar aan komt.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter