Lipire cu o brichetă - este posibil?

Nu întotdeauna, atunci când aveți nevoie pentru a lipi ceva, un fier de lipit este la îndemână. Fie că puteți lipi cu bricheta, unde funcționează și ce trebuie să vă amintiți, veți învăța în detaliu în acest post.

Temperatura necesară

Ținutul de lipit are, în funcție de tip, un punct de topire cuprins între 180 și 230 ° C. Pentru a lipi ceva, această temperatură ar trebui să fie atinsă în orice caz selectiv .

În principiu, acest lucru este posibil cu o brichetă, deoarece temperatura unei flăcări mai ușoare poate fi între 800 și 1300 ° C, în funcție de intervalul de temperatură. Brichetele cu țigări ating temperaturi și mai ridicate. Sunt deosebit de utile aici brichetele Jet Flame sau brichetele moderne cu laser (cea mai mare temperatură posibilă a brichetei).

Banda de lipit

Desigur, este important, de asemenea, pentru lipit ca temperatura să acționeze într-un anumit punct. Acest lucru este adesea problematic deoarece trebuie să folosiți un vârf de lipire. Un cui poate fi folosit pentru acest lucru, dar conductivitatea termică este oarecum limitată aici, deci trebuie să încălziți unghiile mai mult.

Dacă utilizați o brichetă cu laser pentru trabucuri, ați putea, de asemenea, să puteți încălzi intenționat un punct, eventual omisând un vârf într-un caz sau altul.

Restricții

Punctele de lipit foarte precise sau punctele de slăbire pe materiale sensibile la temperatură (electronice, componente, etc.) nu pot fi produse cu ușurință.

Posibilitatea de lipire a cablului

Deoarece un cablu de cupru are o conductivitate termică foarte bună, puteți încălzi cuprul direct cu bricheta și presați împreună cu lipirea pe îmbinarea de lipit.

Îmbinările de lipit mari și destul de simple pot fi produse în siguranță în acest mod. Indiferent dacă îmbinarea de lipit este într-adevăr durabilă, depinde în principal de calitățile tale și de temperatura obținută.

lipire cu un cui și o brichetă

Dacă utilizați un cui, ar trebui să-l puneți mai întâi printr-un dop, astfel încât să puteți ține cui fără a vă arde. Datorită conducerii scăzute a căldurii, va trebui probabil să încălzi vârful unghiului pentru o perioadă lungă de timp înainte ca acesta să fie suficient de fierbinte.

Sfaturi și trucuriPuteți construi un simplu fier de lipit tu cu o mică abilitate. Faceți clic pe link pentru a ajunge la ghidul nostru și sugestii suplimentare.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul