Lodding: er det et alternativ?

Ved tilkobling av kabler eller loddekomponenter ser det ut til å ikke være et reelt alternativ. Hvilke muligheter tilbys i det minste teoretisk, og hva de egentlig er gode, vil du lære i dette innlegget.

Loddemateriale

Et ledende lim som vanligvis brukes i bransjen, er også tilgjengelig i små mengder fra oss. Produktet kalles "Wire-Lim" og er egnet som erstatning for lodding.

I praksis er limet ganske slitesterk og skaper en fast forbindelse, som er lett ledende. I tillegg er limet også blyfritt (i motsetning til lodding tinn), og det kommer heller ikke til giftig røyk under lodding.

Men prisen er problematisk her: For en pakke på rundt 10 ml må du vanligvis forvente rundt 7 - 8 EUR, så den utbredt bruk av et slikt lim som erstatning for lodding er ikke veldig økonomisk. I tillegg kan limet ikke brukes veldig bra når det gjelder elektroniske komponenter og svært små loddeoppgaver - klassiske loddematerialer er absolutt den valgte metoden her.

Cable Connections zusammen Loddekabler er en av de grunnleggende oppgaver for DIY-entusiaster når det gjelder reparasjon av leker eller husholdningsapparater. Som regel, når kabler kobles, fungerer såkalte krympekoblinger godt. Hvis du vil ha enda mer sikkerhet, kan du bruke krympekoblinger, som også krympes av varm luft (hårføner, lettere).

Enkle krympekoblinger er også tilgjengelige i området fra rundt 10 EUR i elektronikkforhandlere. Såkalte stikkontakter og krympekontakter koster rundt 0,25 EUR per stykk - 0,90 EUR, og her kan du kjøpe sett til mindre enn 5 EUR.

I praksis kan holdbarheten av slike forbindelser sammenlignes med en loddetråd, slik at du ikke nødvendigvis trenger å lodde kabler sammen. Også innen automotive electrics er slike krympekryp ofte foreskrevet og foretrukket brukt.

Tips og triks Hold alltid øye med kvaliteten på krympede tilkoblinger - billige varer kan også være problematiske her. Luster-terminaler er ikke alltid en passende måte å koble til kabler - du bør bare bruke dem hvis en ikke-permanent forbindelse er ønsket, du må løse igjen.

Del med venner

Legg igjen din kommentar