Fier de lipit: structura și funcția

Îmbunătățirea În multe cazuri, există incertitudini cu privire la puterea necesară la lipire pentru anumite sarcini. Acest lucru este legat de faptul că se cunoaște prea puțin despre structura și funcționarea fierului de lipit. Ambele sunt explicate în detaliu în contribuția noastră.

tipuri de lipit

fier În primul rând, trebuie să se facă distincția chiar și între diferite tipuri de fier de lipit: a

  • pistol de lipit de fiare de călcat simplu de lipit nereglementat,
  • Lötnadeln
  • stații de lipit cu temperatura controlata

Toate lipit de fier, care sunt descrise aici sunt utile, dar nu numai pentru lipire lipire. Fiare de căldură cu gaze încălzite la exterior nu sunt, de asemenea, luate în considerare aici.

Pistol de lipit

Pistolul de lipit este un instrument clasic de îmbunătățire a casei. Funcționează diferit decât un fier de lipit electric. Aici curentul curge prin vârf, care este un fel de bobină de încălzire.

În câteva secunde vârful se încălzește datorită rezistenței electrice și servește drept vârf de lipire. Pentru a accelera încălzirea în plus, curenți de înaltă tensiune sunt folosite la tensiuni mici aici, astfel încât unitatea de un transformator de potrivire este instalat pentru a genera un astfel de curent. Lipit electrice și

Lötnadeln În vârful electric de lipit ciocan de lipit (de obicei de cupru) este încălzit, fie din interior sau din exterior. Elementul de încălzire este fierul de lipit clasic, de obicei în zona capului. În caz contrar, sunt necesare numai partea de sus (de obicei înlocuită) și un mâner.

În cazul unei stații de lipit controlată la temperatură, există un alt senzor de temperatură în imediata vecinătate a vârfului. Măsoară temperatura existentă în partea superioară și o readuce la stația de lipit, care apoi ajustează corespunzător.

Stabilizarea temperaturii în timpul nereglementată lipit de fier ( „Magnastat“) se poate face cu ajutorul unei bobine de încălzire simplă sau printr-un control al temperaturii electromecanic. Bobina de încălzire ca senzor de temperatură este de asemenea folosită de pistoanele de lipit controlate cu temperatură.

Ace de lipit vom Ace de lipit sunt în esență aceleași ca fierul electric de lipit clasic, dar ele sunt mult mai mici și mai subțiri. Acele de lipit sunt folosite în principal pentru lipirea componentelor foarte mici, a firelor foarte fine și pentru lucrările de reparații.

Sfaturi de lipit

O parte foarte importantă a fierului de lipit este vârful. De obicei, vârfurile de lipire sunt realizate din cupru, deoarece acest metal garantează o conductivitate termică deosebit de bună.

sfaturi de cupru foarte curând construi scară și, prin urmare, trebuie întotdeauna să fie curățate și redesenate cu un dosar. Acest lucru poate fi salvat cu așa-numitul "Dauerlötspitzen". Ele sunt prevăzute cu un strat de acoperire care nu trebuie să fie refăcut (și nu poate).

Sfaturi și trucuri Utilizați pentru lipit întotdeauna un vârf în fiecare mărime corespunzătoare - și, desigur, puterea corectă atunci când lipit de fier sau o stație de lipit.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul