Löda idéer: de mest intressanta fritids projekt med lödkolven

remodeling Om du svinga en lödkolv, men har ingen aning om vad han kunde göra, som vi har satt ihop några idéer i det här inlägget. Från gurka glas lampor till ljusa deco och elektroniska tealights. Läs vidare för idéer.

Solar pickle jar lampa

detta kan man utnyttja ett kit som kan köpas i elektronikbutiker (såsom vid Conrad) helt. Gurka glaset omvandlas till en fullt fungerande, kostnadseffektiv sol lampa som är otroligt kraftfull.

Inkluderat är:

  • en solpanel som tar emot solenergi
  • ett ackumulatorbatteri
  • tre lysdioder
  • en styrenhet för sommar- och vinterdrift (olika belysning varaktighet och olika effekt)

Dessutom kräver endast:

  • Gurkenglas
  • limpistol
  • metallborr (5 mm)

Detta är förstås ett lödstryk och lödd. Med kitpriset på ca 10 EUR kan du själv bygga en mycket kostnadseffektiv och praktisk belysningslösning för utomhusområdet. att bygga solar

Easy Lighthouse är solens fyr, som laddar via den integrerade solpanelen och sedan avger rytmiska pulser av ljus i mörkret, precis som en riktig fyr. Detta ger dig ett självbärande, ljust dekorationsobjekt som också ser intressant inomhus. Pris för paketet: ca 25 EUR.

FM-radio

Vad utmaningen var helt enkelt för 30 år sedan, särskilt för pojkar, nämligen hur man ska uppnå en fungerande radio själv, kan du nu enkelt med billiga byggsatser. Priserna varierar mellan 10 och 30 EUR beroende på sats. Den som installerar en solcell kan även använda radion oberoende av strömmen i utomhusområdet.

Watch kits

Även en smart digital klocka kan enkelt byggas med lite skicklighet. Kits för klockor med bostäder får du för ca 20 EUR, beroende på utrustningen. Återigen kan du installera en solcell (från ca 15 EUR) för att garantera batterioberoende drift.

Tealight Kit

Tealights har alltid den otäcka vanan att springa ut när du behöver dem. Detta kan inte hända med elektroniska tealights. Kits för det du får från cirka 5 EUR. Dessa LED-lampor med enkla knappceller, lagringsbatteri och solladdning skulle också vara ett intressant tillägg här.

Tips & Tricks Vilka vill våga på större projekt, det kan säkert försöka med robotpaket. Vissa grundläggande programmeringsförmågor krävs emellertid också här. Men ett sådant projekt är verkligen spännande.
Dela med vänner

Lämna din kommentar