sexualundervisning

Det finns ingen sådan sak som en testad teori som kan utbilda barnet på ett pedagogiskt värdefullt sätt. Det finns också ingen ideell tid för den ökända föräldra-barnsamtalet: För den klassiska utbildningen är förökningen, graviditeten och födelsen hanterad på en gång idag inte längre tillräckligt. Varför? De oskyldiga barnen kommer tidigt i kontakt med kön: genom tv, tidningar, radio och reklam får de snabbt inblick i kärlekslivet. Ju tidigare denna halv kunskap tas i perspektiv, desto lättare blir det för dem senare att hantera naturligt och självsäker med sexualitet och deras kropp.

Var kommer de små barnen från?

En dag vill barnen verkligen veta var barn kommer ifrån. Ingen förstår de bevingade orden om pollineringens historia ", säger biologiläraren Anja H. Hon lär ut på gymnasiet, bland annat sexutbildning:" Barn är vanligtvis inte mogna och kan därför inte göra mycket med tekniska detaljer. " De behöver enkla men sanna svar.

Föräldrar kan tänka sig hur man nämner könsorganen och sedan beskriva i enkla ord hur pappas sperma befrukar mamma ägg när de älskar varandra. Och då växer en bebis i mammas mage. Det är viktigt att förmedla att ömhet är inblandat. Så lär barnet att förening av man och kvinna är en kärleksfull, naturlig process.

Om föräldrar tycker det är svårt att prata om sex, kommer bildböcker att hjälpa. Senare kan de lämna upplysningsämnet till läraren. I Tyskland ligger skolan på andra plats när det gäller utbildning. Första platsen går till moderen. "Barn i sjätte klass vet inte riktigt vad som händer under sex, säger pedagogue Henke. "Men alla har någon form av halvkännedom och det är vad läraren måste gå igenom."

Dela med vänner

Lämna din kommentar