Hiccupul se oprește repede

Pentru o fracțiune de secundă, corpul dumneavoastră acționează ca și cum ar fi inhalarea. Mușchiul diafragmei și a musculaturii respiratorii se contractă, nervurile se extind. Dar atunci se întâmplă: Respirația absorbită se învârte cu un sughiț puternic pe glottisul închis. Și nu doar o dată, ci din nou și din nou. Ai un sughiț.

Cauze de sughiț

Posibile declanșatoare pentru sughiț irezistibil pot fi:

 • băuturi și băuturi foarte reci sau calde
 • peste-abundente mese
 • hrănirea, băutul sau fumatul
 • nervozitate puternică sau emoție
 • rareori efecte secundare ale diferitelor boli cum ar fi reacțiile inflamatorii din stomac sau esofag

Fluctuațiile puternice ale temperaturii irită stomacul și diafragma. Prin urmare, permiteți înghețată și băuturi cu gheață să se dezghețe ușor înainte de a mânca. Mesele de la cuptorul cu microunde, supele și băuturile calde, pe de altă parte, ar trebui să vă lase să vă răcoriți puțin. Cine mănâncă sau bea în grabă, de multe ori înghite mult aer în același timp. Un stomac supraîncărcat apasă pe diafragmă.

În loc de cele trei luxuriante, luați cinci până la șase mese mai mici pe zi. Beți fără grabă și mâncați încet, mestecați cu atenție fiecare mușcătură. Acest lucru nu numai că protejează împotriva sughițului, ci servește și bucurie culinară.

Acasă remedii pentru sughiț

În mod normal, hiccupul trece de îndată ce diafragma se calmează. Pentru a scurta timpul, mulți se întorc la unul dintre nenumăratele remedii pentru sughiț:

 • inspirați o pungă de hârtie pentru a mări nivelul de dioxid de carbon din sânge
 • bea un pahar de apă în timp ce stați cu capul în jos
 • Opriți aerul și înghițiți momentul în care simțiți hiccupul (repetați de mai multe ori)
 • Țineți urechile cu ambii degete, apăsați simultan nările împreună cu degetele mici și umflați obrajii cu buzele închise
 • înclinându-vă înainte, în timp ce vă așezați în jos sau în genunchi, pune presiune pe piept
 • Beți oțet sau mâncați zahăr
 • sperie!

Remediile la domiciliu se bazează, de obicei, pe același principiu: ele fac parte din sistemul nervos autonom, iritația parasympatică. Nervii raportează că centrul de hiccup din creier și stoparea sughițului. S-a dovedit că succesul acestor trucuri nu este o încercare, de obicei acestea merită torturate.

Sughița cronică

Dacă sughitul durează mai mult de o zi sau se întoarce, ar trebui să-l vezi pe doctor. Hiccups non-stop pot indica boli grave care necesită tratament. În plus, poate duce la o deficiență de oxigen. Sughița cronică este o boală foarte rară care afectează 99, 9% dintre bărbați.

Originea și semnificația sughițului

Oamenii de știință de mult timp au încurcat sensul biologic al sughițelului. Cercetătorii de la Paris suspectează acum că hiccupul este o rămășiță a respirației ghiare. Peștele de pește, de exemplu, care au simultan plămâni și ghills, injectă apă prin branhii prin stoarcerea cavităților orale. Își închid glotul, astfel încât să nu poată pătrunde apă în plămâni.

Evident, partea creierului care este responsabilă de mișcările de respirație a ghirlandei a fost păstrată de milioane de ani și controlează, de asemenea, glottisul la om. Dar de ce sa păstrat sughitul aparent inutil? Se crede că îi ajută pe copii să suge. Secvența mișcărilor musculare în sughiț este similară cu cea a sugarilor care alăptează. Aceasta închide glontul copilului astfel încât laptele să nu intre în plămâni.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul