Massasje - massasje teknikker

Den klassiske massasjen, også kjent som svensk massasje, er den vanligste typen massasje. Den klassiske massasjen brukes spesielt av fysioterapeuter til å behandle herding og spenning i muskulaturen og sykdommene i muskuloskeletalsystemet. Den klassiske massasjen er delt inn i fem forskjellige håndtak.

5 forskjellige massasjestrømmer

  • Effleurage (deletion): Dette spesielt behagelig og avslappende håndtaket brukes hovedsakelig i begynnelsen av en massasje - for å distribuere oljen - og til slutt å hvile. Om legemet som skal behandles, blir derved malt langsomt og med lett trykk.
  • Petrissage (kneading): Kneading brukes hovedsakelig til å frigjøre eksisterende spenning. Huden og musklene tas og knyttes mellom fingrene eller hendene. Alternativt kan spenninger løses ved såkalt vandring: Effekten oppstår ved å trykke musklene på underlaget.
  • Friksjon (friksjon): Gjennom små, sirkulære bevegelser direkte på muskelspenning og herding kan løses veldig bra.
  • Tapotement: Tappingen er enten med fingrene, den flate hånden eller håndkanten. Gjennom de korte, raske bevegelsene, spesielt sirkulasjonen av muskulaturen, fremmes.
  • Vibrasjon: Under vibrasjonen plasseres fingertuppene eller den flate hånden på området som skal behandles og deretter vibreres. Ved vibrasjon er musklene avslappet. På denne måten kan dypere vevslag nås under massasjen.

sports massasje

Sportsmassasjen er et supplement til den klassiske massasjen. Denne typen massasje vil spesifikt møte behovene til utøveren og hans problemområder. En sportsmassasje utføres vanligvis kraftigere enn en klassisk massasje, siden det kan antas at en idrettsutøver er spesielt robust. Ved sterkere massering er huden spesielt godt forsynt med blod.

I profesjonell sport blir det ofte utført massasje etter hardt arbeid for å akselerere regenerering. Men de kan også brukes under treningen for å øke effektiviteten av treningen. I tillegg kan de også tjene som forberedelse til en konkurranse: Fordi massasjen løsner musklene og varmes dem passivt.

Thai massasje

I motsetning til klassisk massasje jobber massasjeterapeut med den thailandske massasje, ikke bare med hendene, men også med føttene, knærne og albuene. Først og fremst behandles de forskjellige energilinjene som gjennomsyrer kroppen vår. Ved trykk på visse energipunkter bør blokkeringer løses og energiflödet forbedres.

Den thailandske massasjen har både direkte og indirekte effekt: Fordi trykket på energien peker ikke bare på klager på selve stedet, men også andre fysiske problemer lindres. Disse inkluderer for eksempel hodepine, søvnforstyrrelser, forstoppelse og diaré og tinnitus.

Den thailandske massasje fungerer ikke bare på de sentrale energipunktene, men beveger også pasientens kropp passivt: den strekkes og strekkes for å slappe av musklene og forbedre mobiliteten. Øvelsene ligner på yoga.

Hot stone massasje

Den varme steinmassen gjelder avrundede, varme steiner til området av kroppen som skal behandles. Siden steinens varme kan trenge dypt inn i muskulaturen, kan de varme steinene brukes til å frigjøre spesielt hard spenning. For å gi kroppen forskjellige stimulanser, blir det også utført noen varme steinmassasjer.

Steinene er fordelt på kroppens energisentre, disse er hovedsakelig på baksiden, magen eller pannen. Opptil 40 steiner kan plasseres på kroppen per massasje. Spesielt små steiner kan legges mellom fingrene eller tærne.

refleksologi

Refleksologi er en av de indirekte aktivitetene og er en alternativ behandlingsmetode. Den grunnleggende antakelsen om fotrefleksologi er at visse reflekssoner gjenspeiler kroppens muskler og organer. Ved massasje av reflekssonene skal klagerne på organene kunne lindres.

Refleksologi er den mest kjente formen for refleksologi. I tillegg er det også reflekssoner på hender, ører, nese og hode. Fotrefleksologimassasje gjelder spesielt trykk for bestemte områder av foten. Reflekterende buer bør da ha en beroligende effekt på den respektive kroppssiden. For eksempel bør innsiden av foten være direkte forbundet med ryggraden og tærne skal representere nesen, ørene og øynene.

Shiatsu massasje

Bak en Shiatsu massasje skjuler en trykkmassasje: For uttrykket "Shiatsu" kommer fra japansk og betyr "finger trykk". Shiatsu massasje er nært knyttet til akupressur: en Shiatsu massasje utøver vedvarende trykk på bestemte punkter. Disse ligger på energikanaler, som antas i tradisjonell kinesisk medisin, at de distribuerer livsenergien i kroppen. Trykket er å frigjøre blokkeringer og la energien i kroppen strømme igjen uten hindring.

En Shiatsu-massasje er spesielt egnet for klager på knær eller skuldre, samt på hofte og rygg - men selvfølgelig også for avslapning. For øvrig, i motsetning til de fleste andre typer massasje, skjer shiatsu massasje uten bruk av olje.

Lomi Lomi Massasje (Lomi Lomi Nui)

Hawaiian Lomi massasje - også kjent som hawaiisk tempelmassasje - gjøres for det meste ved hjelp av hender, albuer og underarmer. 'Lomi' betyr i det nasjonale språket så mye som æltning eller klemming. Tradisjonelt blir en hawaiisk bønn snakket eller sunget før og etter slutten av massasjen.

I likhet med den thailandske eller shiatsu-massasjen antar Lomi Lomi-massasjen også at spenninger hemmer strømmen av energi i kroppen. Disse spenningene løses av massasjen. En Lomi Lomi massasje kan være veldig forsiktig, men det kan også gjøres mer for å lindre spenningen i dybden av musklene.

Når spenningen er sluppet, kan energien strømme fritt gjennom kroppen igjen. Den frie strømmen av energi antas også at det mentale rommet skal utvides, og du bør være i stand til å skille fra negative vaner. Dermed er målet med en Lomi Lomi massasje ikke bare i kroppens avslapping, men også i en mental rensing.

Del med venner

Legg igjen din kommentar