Hoe een parketvloer te leggen

Er zijn grote verschillen bij het leggen van een parketvloer. Afhankelijk van het legpatroon en de bijbehorende houten elementen kan het drijvend worden gelegd of worden gelijmd. Schip parketvloer als eindproduct is een eenvoudig en snel te doen type tafel of mozaïekparket gespreid met afzonderlijke losse houten elementen grenzend soms op vakmanschap.

stress en smaak

Alvorens te beslissen wat voor soort parket dat u wilt verplaatsen, moet je nadenken over de verwachte spanning gedachten. In een kwekerij bonding voor een betere geluidsisolatie is altijd aanbevolen voor een lange levensduur, bijvoorbeeld in woningen moet massief houten vloeren worden gelegd en als je uiteindelijk van plan om een ​​geïnstalleerde parketvloer weer wilt gebruiken, kunt u in staat stellen met drijvende de laid strokenparket ontworpen vloeren.

Hoe hoger de kwaliteit en complexiteit van uw parketvloer moet zijn, des te eerder moet u professionals laten leggen. Terwijl klikken kraampjes zijn eenvoudig te installeren en fouten kan nauwelijks voordoen in gebonden mozaïekparket risico wordt gegeven op technische fouten door onwetendheid. Daarom moet je altijd je persoonlijke smaak wegen met de moeite en natuurlijk de kosten. Zelfs als je van kolossaal parket houdt zoals in een kasteelhal, is dit niet per se de beste keuze voor een privéappartement.

werk planning en voorbereiding

Als u lag een parketvloer in al bezet kamers, de oprichting van een logistiek plan helpt. Terwijl drijvend parket in principe weer kan worden geladen, mag gelijmd parket pas weer worden gebruikt nadat de lijm is uitgedroogd. Hieraan toegevoegd is de afdichting die na de installatie nodig kan zijn. Een verfbeurt moet minstens drie dagen uitdrogen, beter nog een week. Gepolijste of geoliede parketvloeren kunnen na enkele uren opnieuw worden betreden als ze drijvend zijn gelegd.

Houd ook rekening met de voorbereidingen, die enkele dagen kunnen duren. Strekken of het herstel van de ondergrondse moet droge seizoen en ook de mogelijke invoering van een geluidsisolatie leidt naar een andere tijd.

stap-voor-stap instructies

 • parket
 • begrenzen
 • nagels
 • invloed kan geluid
 • kan egaliseermiddel
 • hamer
 • knuppel
 • koevoet
 • niveau
 • liniaal of meetlint
 • decoupeerzaag
 • spacer

1. Substraat bereiding

kunststoffolie als dampbarrière en eventuele contactgeluidsisolatie op gereinigde Leg het substraat neer. distribueren

2e verdieping kant

Afhankelijk van het parket elementen of panelen voorgesorteerd op de kamer te verdelen die zich voordoen bij het aantrekken "korte afstanden".

3. Installatie starten

Leg de eerste rij op een deur en naadloze muur. Bevestig voor panelen het laatste stuk en pas het aan. Voor plaatparket dat op platen is gemonteerd, zaagt u de platen af ​​en begint u op een afstand van de muur.

4. kleefstofspiegel

slechts zoveel verdelen met gelijmde parket lijm lijmen of het plaatsen van de parketelementen overleeft de Anhärtungszeit het kleefmiddel. Sluit de lijmemmer keer op keer.

geplaatste vijfde rij voor rij

Volgens het parket rij voor rij of vullen de voorzijde. Vergeet niet afstandhouders. De aanpassing van elk eindelement slechts tot een maximum van drie rijen vooraf gezien, omdat veel metselwerk verkeerd is.

voeren 6. Voltooiing Afhankelijk spread typen de vloer tot na het drogen van de lijm of onmiddellijk na voltooiing en snijd de plinten en installatiewerkzaamheden.

Tips & trucs Een strak gelegd parket heeft altijd een bepaalde tijd nodig om te gaan zitten. Dit strekt zich meestal over een langere periode en de "levende" Hout reageert op temperatuur en gewicht lading met gekraak. Deze verdwijnen na een paar weken. Hoe langer de rustperiode duurt, u staat uw parket zonder belasting toe, hoe minder kraakt het zich ontwikkelt.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter