Hoe leg je terrasplanken

Houten terrasplanken kunnen eenvoudig zelf worden gelegd. Zo kunt u in een mum van tijd een geweldig terras tevoorschijn toveren, waar de zomer echt van kan genieten. Maar je moet op een paar dingen letten.

Achtergrondinformatie

Voor terrasplanken is altijd een onderconstructie vereist. Dergelijke onderstructuur wordt meestal gemaakt van houten balken, die gelegd dwars op het dek en bevestigd, waardoor een vaste structuur gevormd.

Deze structuur moet in elk geval op een solide, niet-meegevend oppervlak zijn. Zowel betonnen als afwerkende betonlagen, die al aanwezig kunnen zijn op vorige terrassen, zijn hier geschikt. En natuurlijk kan een houten terras ook op uw eigen balkon worden gerealiseerd. Hier moet echter wel aandacht worden besteed aan de drempelhoogte. Als er geen dragende grond is, wordt meestal een grindbed met een puntfundering gemaakt.

Verschillende manieren voor decking

decking kan vast met roestvrijstalen schroeven aan de onderconstructie of met bevestigingsklemmen dat de afzonderlijke dek elkaar te verbinden. Merk op dat er verschillende clips zijn voor de eerste rij met planken en voor elkaar.

putten vormen een risico - deels omdat vocht hier kan binnendringen, aan de andere kant, omdat dit het risico van letsel, vooral als je blote voeten op het terras. Hoewel montageclips iets duurder zijn, maar optisch mooier en vooral veiliger.

Verschillende drempelhoogten

Houten buitendekken hebben meestal dezelfde ontwerp- of constructiehoogte. U kunt de drempelhoogte van uw terras op een niet-betonnen ondergrond variëren door vooraf een geschikte hoeveelheid grond te verwijderen. Zo kunnen zelfs terrassen zonder drempelhoogte, zogenaamde dekken, eenvoudig worden gebouwd.

stap-voor-stap instructies

 • het terras houtmateriaal voor de onderbouw een punt fundament gravel zie
 • onder houten vloeren ondergrond kunststofbasis - desgewenst
 • structuur - Vierkanten
 • decking
 • zijde
 • schroeven, roestvrij
 • hoekconnectors en overlangse connectoren structurele verzinkt of roestvrij staal
 • ev. klemmen ter bevestiging van de planken zonder gaten
 • accuschroevendraaier
 • tape
 • niveau
 • geschikte decoupeerzaag, hakken zaag of overeenkomstige geschikte andere zaaggereedschap
 • ev. hamer ter bevestiging van de draagstructuur
 • instrument voor de bereiding van een punt fundament gravel bekijken met houten dek onderbouw

1. voorbereiding van de onderbouw

Als u wilt uw terras op de tuin verdieping met geen bestaande beugel te bouwen, moet u eerst een stabiele basis - het creëren rond een grindbed en een punt stichting. De eenvoudigste manier om dat te doen en wat u moet doen, wordt in detail uitgelegd onder HOLZTERRASSE ONDER CONSTRUCTIE.

2. Structurele opbouw

Plaats eerst de onderbalk en de verbindingsbalk cross - later montagerichting van de planken - on en schroef ze samen gebruikt hoek en de rechte connectors totdat de constructie blijft stabiel. Het maken

3. Slope

Om het regenwater kan weglopen en niet worden geblokkeerd op de muur en kan ernstige gevolgen op lange termijn vochtschade aldaar te doen, moet je nog steeds een minimum einprozentiges helling te maken. U kunt snelst door het installeren regelbare plastic basis aanbouw, passen met een hoogteverschil van ongeveer een centimeter per meter. Je kunt de helling ook bereiken door op de betonnen platen van de puntfundering te kloppen. Dit maakt de hele constructie een beetje lager, maar de methode vereist wat vaardigheid, vooral voor grote terrassen.

4. De terrasplanken installeren

Nu kunt u eenvoudig de terrasplanken schroeven of met bevestigingsklemmen bevestigen. Zorg ervoor dat u de bevestigingsklemmen altijd schroef de goede kant op de onderbouw en de zogenaamde eerste clips te gebruiken voor de eerste rij. De laatste rij planken kan het best worden vastgezet met schroeven die onder een hoek van 45 ° zijn geschroefd. Voor zeer harde houtsoorten - zoals Bankirai - moet je altijd voorboren.

Tips & tricks Gebruik voor Bankirai elke gegalvaniseerde metalen onderdelen voor het vastzetten - hoekconnectors, schroeven en rechte connectors moet worden gemaakt van roestvrij staal, omdat zink reageert met de Bankirai hout en kan het hout lelijke zwarte vlekken veroorzaken.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter