Juiste kookeieren: hoe lang moet je eieren koken?

Eigenlijk ziet alles er heel eenvoudig uit: breng water aan de kook, voeg eieren toe, haal het er na een bepaalde tijd uit en de eieren zijn klaar. Maar hoe lang moet je eieren koken om ze zacht, wasachtig of hard te maken? Welke factoren een rol spelen, lees hier. Richtig Eieren goed koken

Eerst en vooral moet je alles goed doen. Dit omvat:

water moet levendig kook de eieren moeten

  • kamertemperatuur
  • hebben (niet koelkast koud, anders scheuren ze gemakkelijk) eieren moeten
  • voorzichtig worden gepikt aan het dikke einde van het ei moet
  • langzaam toegediend en voorzichtig in het water en niet vallen op de bodem van de pot (het is best hen te onderwerpen aan een grote lepel) na het einde van het koken van de eieren moeten worden afgeschrikt
  • Als de procedure, zodat u kunt verwachten dat de volgende keer voor een

middelgrote ei: hardheid

tijdzachte
3-5 minutengroeiende zachte
5-8 minutenharde
> 9 minBovendien moet men echter nog miteinrechnen verschillende factoren:

de temperatuur van het ijs

  • de watertemperatuur (als het niet kook duurt iets langer)
  • het gewicht van het ijs
  • de wanddikte van de houder in ei gewichtsklasse

de gewichtsklasse een rol, niet alleen in de handel, maar ook in de keuken speelt van eieren. Men kan, om de kooktijd in te schatten, altijd op zoek naar de gewichtsklasse gestuurd:

afkorting

gewichtsklasse aanwijzing
gewicht in grammen
XL

zeer grote
> 73 g
L

grote
63 g tot 72 g
M

medium
53 g aan 62 g
S

klein
<53 g [/ table] De gebruikelijke en vrij standaard standaardgrootte is de grootte "M". Eieren in de maat "L" en "XL" duren iets langer om de gewenste mate van stevigheid te bereiken, eieren in maat "S" iets minder lang.

wanddikte De dikte van de eierschaal wordt bepaald hoeveel calcium beschikbaar is om de kip in het voedsel, en hoe goed het kan de beschikbare calcium voor de eierproductie gebruiken.

In de meeste gevallen (maar niet altijd) hebben de eieren van de biologische boer een veel dikkere schaal. Daarom springen ze niet zo gemakkelijk tijdens het koken.

Tips & Tricks Als u een eierkoker gebruiken, is vaak een beetje langer (afhankelijk van het aantal eieren dat het te koken). Het resultaat is veel voorspelbaarder, omdat alles precies kan worden ingesteld.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter