Ca o fundație bandă poate fi calculată

Construcție În primul rând: calcularea unei benzi picior pe care nu le pot efectua, că este o chestiune de inginer constructor, de cele mai multe inginer structurale. Aici, totuși, puteți citi despre cum să procedați la calculul unei fundații de benzi și ce joacă un rol.

Statica clădirilor

În domeniul ingineriei structurale, se face o distincție fundamentală între construcția de sarcini și încărcăturile de trafic. Încărcările clădirilor apar din structura însăși, din pereți și din acoperiș, în timp ce încărcările de trafic sunt cauzate de încărcarea clădirii.

Calitatea solului joacă, de asemenea, un rol important în calculul fundațiilor de bandă - în funcție de capacitatea sa de încărcare, benzile de fundație sunt de obicei mai largi sau mai puțin largi.

pas cu pas la podea de parchet tabele materiale

  • desen
  • pentru structurale inginer de proiectare
  • sau inginer de structuri
  • de calcul și desen

instrument 1. Analiza proiectarea și calitatea solurilor

foarte începutul de calcul profesional este o Anlalyse structura clădirii: ca este procura acoperiș, unde sunt zidurile care poartă, cât de mare este clădirea.

După aceea, calitatea solului va fi evaluată corespunzător.

2. Calculul sarcinilor de construcții și sarcini

În primul rând, servituți sunt calculate - adică greutatea pereților, acoperișului și alte componente de la punctele individuale. În acest scop, trebuie să existe un plan exact al clădirii.

Lățimea și densitatea necesare a benzilor de fundație individuale pot fi apoi derivate din valorile pentru sarcini de construcție și sarcini de trafic. Planung 3. Planificarea armăturii

Armarea fundațiilor este de asemenea decisivă pentru armare. Dacă lățimea și densitatea fundațiilor sunt determinate, armarea optimă poate fi calculată de la aceasta.

4. Crearea de fundație și de armare planul

La finalul inginerului structurale creează apoi un plan de fundație și de armare corespunzătoare, la care trebuie să fie păstrate cu precizie în timpul construcției.

Sfaturi și trucuri Dacă chiar bazele pentru un mic adăpost de grădină, pentru care nu sunt însoțite de un plan de fundație sau doresc să construiască un garaj simplu, mici, există câteva reguli simple: Așezați benzile de fundație cu siguranta de mai jos, pereții exteriori planificate până la zona de îngheț (de exemplu, cu o adâncime de aproximativ 80 cm) și să le facă nu mai puțin de 50 cm lățime, cu pereți mai largi în mod obligatoriu până la lățimea peretelui. Pentru consolidarea majorității acestor structuri, coșurile de armare obișnuite sunt suficiente. Dacă aveți îndoieli, contactați întotdeauna un inginer structural pentru a fi sigur.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul