Hur mycket watt ska en brödrost ha?

En brödrosts watt ska vara avgörande innan du köper. Men i förhållande till strömförbrukningen är ganska sekundär. Men det betyder inte att en brödrost inte kan hjälpa till att spara energi. Men i ett annat sammanhang. Hur mycket watt en brödrost har är kritisk på grund av dess prestanda.

Den watt när brödrosten

Funktionsprincipen för brödrostar tyder på att det krävs en hel del ström. Effekten mäts i watt eller kilowatt, som med alla andra konsumenter. Strömförbrukningen har emellertid ingen verklig inverkan på energibesparing. En brödrost med ca 1000 watt eller 1 kilowatt, vilket är tre till fem minuter i bruk varje dag, är i genomsnitt mellan 4-8 euro. Wenig Inte särskilt relevant med avseende på strömförbrukning och energibesparing

Brödrosten betalar inte riktigt för att direkt spara energi. Men indirekt. Om du skulle använda ugnen i stället för brödrosten skulle det vara betydligt dyrare. Användningen av en brödrost hjälper sålunda till att minska strömförbrukningen för att minska användningen av andra, mer energiintensiva apparater.

Den wattal i samband med andra egenskaper

Den wattal av en brödrost är viktigt tillsammans med andra egenskaper. Därför måste följande attribut och egenskaper alltid att vara till varandra i sammanhang:

wattal

  • billig no-name enhet eller kedja brödrost
  • Doppelschlitz- eller lång slits brödrost
  • longitudinell och dual-slot brödrost

dubbelslits brödrost (eller 2-slot brödrost ) kräver lite mindre effekt än långdistansanordningar. På grund av dessa två slitsar för att värma åtminstone mitten värmebatteri kan användas i båda riktningarna, medan långa slits anordningar kräver långa värmetrådar, där värmen som utstrålas utåt förblir helt oanvända.

effekt beroende på anordningsstrukturen

För optimal prestanda, därför uppstår i dubbla slitsbrödrostar till 800 till 1000 watt och 0,8 1 kW, varvid långsträckta slitsbrödrostar från 1 till 1,2 kW, eller 1000 till 1200 watt. I grund och botten, ju mer watt brödrosten har, ju varmare trådarna blir. Som ett resultat bröds rostat bröd mycket snabbare. Men nu är brödrostens kvalitet i spel.

Varför billiga brödrostar är bokstavligen billiga och inte billig

billiga enheter är oftast utrustade med enkla legering trådar som fortfarande inte skyddade dem. Högkvalitativa brödrostar erbjuder mer soliga värmekabelar, som är gjorda av en bättre legering och även skyddad med mattor. Således är livslängden hos en kvalitetsbrödrost sannolikt att vara betydligt längre. No-name-enheter med högt watt kan därför innebära att brödrosten inte fungerar i god tid. Kvalitet gör skillnad.

Tips och tricks Förutom strömförbrukning i watt bör andra faktorer också spela en roll. Det kan också vara bra att läsa vår guide till fixering av brödrostar så att du bättre kan se var de viktiga skillnaderna i brödrostar är.

Dela med vänner

Lämna din kommentar