Hur mycket färg behövs för en q2 väggfärg

ombyggnad planering för att måla en vägg den inte har tillräckligt med färg för en ogenomskinlig färg eller alltför mycket återstår att undvikas. Arealmåttet är beräkningsbasen. Eftersom färgscheman, intensitet, toner och väggtextur är ytterligare variabler, måste andra faktorer beaktas.

Faktorer som påverkar konsumtionen

Om du köper färg i en hink använder du vanligtvis tillverkarens information för m² som kan målas med innehållet. Emellertid hänvisar informationen vanligen till en enda kappa på en jämn och måttligt absorberande vägg. De faktiska kraven påverkas av följande ytterligare faktorer:

  • öka mängden av tillsats av nyanseringsfärg
  • intensitet och ljusstyrka eller mörkhet nyans
  • naturen hos väggytan (slät eller grov som i gips)
  • absorptionsförmåga av substratet och motsvarande förberedelse
  • Farbdeck- och kontrast klass färgen (1-4)
  • kromaticitet med eller utan lösningsmedel, vattenbaserade dispersion färgkomponenter

beräkning och grundläggande beräkning

den allmänna tillverkaren information till fertiliteten hos q2 hjälper faktiskt endast när en vägg målas. Förutsättningen är en oskadad relativt likformig primer och en färglikhet.

Efter att ha beräknat väggen m2, måste resultatet i de flesta fall multipliceras med antalet färglager. Om en vägg mäter tjugo kvadratmeter och tre lager färg ska appliceras är sextio kvadratmeter orienteringsmåttet.

Orienteringsmåttet som ett resultat av väggmätningen är minst en tio procent färgreserver. För varje dörr eller Fensterllibibung bör höjas ytterligare fem procent.

gips yta och färgintensitet putsade ytterväggar bör täckas med högst två nya färglager stryka hur husväggen

. I kvantitetsberäkning, för grovt gips, ska upp till en tredjedel av efterfrågan beräknas som golvyta.

Tunga absorberande väggar måste vara ordentligt grundade. Med ökningen av färgintensitet vid målning av väggen måste det antas att det kommer att bli en kappstegring på två till fem slag.

Tips och tricks Du kan följa tumregeln för hantverkare för kravet q2. Jämn och låg absorberande yta behöver ca 100 milliliter, absorberande ytor såsom träflis eller gips 150-190 ml per kvadratmeter.
Dela med vänner

Lämna din kommentar