Hoeveel kost een kant en klaar solide huis?

Een van de belangrijkste aspecten van het bouwen van een huis zijn de kosten - de investering is immers enorm. In dit artikel gebruiken we een voorbeeldproject om uit te leggen hoe duur een kant-en-klaar solide huis kan worden en hoe u kosten kunt besparen.

Wat is een kant en klaar solide huis?

Onze steekproef project

Om dit te illustreren voor u om te berekenen een turnkey solide huis zo realistisch mogelijk te maken, hebben we gekozen voor het volgende project: Een familie wil een twee-familie huis te bouwen met een huis oppervlakte van 140 vierkante meter en een kelder, de juiste woning bestaat uit een totaal van 500 vierkante meter. Omdat het pand al volledig is ontwikkeld en dus is verbonden met alle lijnen van de infrastructuur, zijn er geen kosten.

berekening van het voorbeeldproject

kostenoverzichtprijs
1. Plot 500 m²45000 EUR
tweede twee-eengezinswoning met vloeroppervlakte van 140 vierkante meter180.000 EUR
derde kelder incl. Grondverzet40000 EUR
vierde ontwerp van de tuin met terras15000 EUR
(etc. notaris, bouwvergunning)10000 EUR
algehele290.000 EUR

als je aan het uitvoeren van de vijfde formaliteiten hetzelfde project als een ontwikkeling huis, zou je aftrekken ongeveer 60.000 euro, wat overeenkomt met een totaal van 230.000 euro van de prijs van solide huis.

Waar kunt u kosten besparen?

Zelfs met een kant-en-klaar huis kunt u kosten besparen via een gerichte checklist. Het doel hiervan is dat je geen onnodige constructie doet: heb ik echt een kelder nodig? Moet het een garage zijn of is het een carport genoeg?

De eerste vraag zou een besparing van 40.000 euro hebben gebracht in ons voorbeeld: Het is niet nodig om te bouwen alleen voor de bouw van apparatuur en een aantal "dingen" een kelder voor de prijs van een gemiddeld voertuig. Net zo goed is een aparte bergruimte boven de grond.

Ook verhoogt het landoppervlak de kosten als het uw behoeften overtreft. Als we in het voorbeeld een plot van 600 in plaats van 500 vierkante meter hadden genomen, zou dit ongeveer 10.000 euro duurder zijn geweest. Sommige "besparingen" worden eenvoudigweg gemaakt door de situatie grondig te onderzoeken. En nog belangrijker, lees alle contracten zorgvuldig om onaangename verrassingen te voorkomen.

Tips & TricksLaat je helpen met het constructiecontract van een expert, bijvoorbeeld een notaris. Veel leveranciers gebruiken onnauwkeurige fraseringen om u te misleiden. Zodra het contract is ondertekend, kunnen er zowel tegen de kosten als over de planning bittere teleurstellingen ontstaan.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter