Koliko je stubište?

Stupanj lift pruža osobama s invaliditetom mogućnost da ostanu u njihovom domu. Neovisni samoodređeni život, zahvaljujući stepenicama ima svoju cijenu. Različite varijante dostupne su za vrlo različite troškove pribave.

Troškovi za stepenice

Najjeftinije rješenje je podizanje sjedala, koje je pričvršćeno na savršeno ravno stubište. Ako ne postoje krivulje, jeftino sjedalo već se može instalirati za 3.000 eura. Međutim, ako se moraju uključiti krivulje, cijena može lako doseći i 10.000 eura, čak i uz jednostavno podizanje sjedala.

platforma lift za osobe u invalidskim kolicima

Platforma dizalo, međutim, bolje prilagođen za osobe u invalidskim kolicima, teško dolazi pod 8.000 eura u kuću. Platforma Lift se može staviti u kući kada su uvjeti u unutrašnjosti ne dopuštaju, ali i vani, to je moguće čak i sa nekim sjedećih lifta.

Naravno, podizanje platforme u otvorenom prostoru košta još više, budući da motori i baterije moraju biti djelomično instalirani bez smrzavanja. Naravno, sve cijene su snimke koje se mogu brzo promijeniti.Konkretni primjeri izračuna

Ovdje smo prikazali dva primjera sjedala. Razlika u cijeni nije samo u broju dodataka ili krivulja nego u kvaliteti proizvođača. Ušteda je obično poželjna stvar, ali s stepenicama vjerojatno želite odabrati pouzdanog proizvođača.

Primjer 1

primjer 2

iznajmiti ili kupiti?

Stairlift se također može unajmiti ili unajmiti. Ovdje, pod određenim okolnostima, dionice troškova također pokriva fond za njegu. Razdoblje posudbe, međutim, uvijek je zauzeto minimalno 36 mjeseci.

Iako će se stepenica vratiti besplatno, podešavanja unaprijed i dalje moraju biti plaćena. Osim toga, često je potrebno predujam.

prednosti

nedostatke

u Kupnja

Budući da se stubište u većini slučajeva mora prilagoditi uvjetima, mogućnosti spremanja prilično su rijetke. Čak se i dijelovi sajamskih ili izložbenih modela vjerojatno nalaze na regionalnoj razini. Stoga, jednom pitajte jednom na licu mjesta kod proizvođača.

Rabljeni stepenice lifta su i jeftin način, ali samo ako su u top stanju i morate napraviti nikakve velike promjene.

Izložba komada / izlošci

Kada izlošci su dostupni od proizvođača, oni mogu dobiti jer su se dizala stepenice malo jeftinije. Ali ti su modeli rijetko dovoljno dugi i trebaju se prilagoditi. Dakle, troškovi se obično ne spuštaju previše.

Koristi Dizalo

Cijene variraju o korištenoj stepenice lifta sličan novim modelima. Ali ovdje i dob i stanje odgovarajućeg modela igraju se u cijenu. Ali ako se mora prilagoditi puno stvari i obnoviti, često dolazi s koristi stepenice lift nije jeftinije nego novi.

Od privatnog pružatelja usluga, trebate kupiti iskoristivu stepenicu samo ako ga dobro poznajete. Profesionalni distributeri korištenih stepenica mogu biti malo skuplji, ali imate barem određeno jamstvo.

Svatko tko kupuje od privatne osobe nema sigurnost i nitko tko ispravno instalira stairlift. Trošak za montažera koji prilagođava i instalira lift, stoga dolaze u svakom slučaju.

donacije Ako već imate razinu zaštite, prima subvenciju može iznositi do 2.557 eura. Međutim, stupanj oštećenja još uvijek se ispituje. Različite dobrotvorne organizacije također mogu dati potporu.

Moguće je da je i profesionalno udruženje ili osiguranje od nezgode obavezno i ​​mora platiti potporu za pogođene osobe. Saznajte više o tome u našem članku o podizanju stubišta / zdravstvenom osiguranju.

Troškovi rada

Prvo i najvažnije, troškovi redovitog održavanja su značajni u smislu operativnih troškova. To se može izbjeći ako ste već složili ugovor o održavanju s proizvođačem kada kupite lift.

Troškovi električne energije

Nažalost, troškovi električne energije su vrlo različiti, to ne ovisi samo o duljini željeznice, već i ponajviše uglavnom u proizvođaču.

Nekoliko proizvođača napraviti prije podatke o potrošnji energije, tako da bi trebao smiriti posebno postaviti prilikom kupnje troškovi održavanja

koji nije oslobođen održavanja prilikom kupovine njegov stairlift može kasnije tražiti ugovor o pružanju usluga. Ali ovo je obično malo skuplje.

To vam ne bi trebalo spriječiti da morate čekati lift, to je apsolutno neophodno za vašu sigurnost jednom godišnje. Pogledajte i naš članak Stairlift Maintenance.Tips & TricksGet najmanje tri ponude u svakom slučaju. Obratite pozornost ne samo na cijenu, nego na proizvođača s izuzetno dobrom reputacijom.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar