Tyngdförlusthjälpmedel från apoteket

I början av året vill många människor känna sig bra. Ett antal viktminskningshjälpmedel lovar stöd på vägen till drömfiguren. Punden tummar snabbt och motiverar den första framgången att fortsätta. Resultatet av blixtdieten är dock sällsynt under en längre tid, eftersom den fruktade yo-yo-effekten på något sätt sätter in.

3 typer av viktminskningsprodukter

Vem vill ha långsiktig framgång handlar inte om en förändring i matvanor och levande vanor runt. Samtidigt finns det medel som kan göra det lättare att komma igång och fortsätta. Några av dem är receptbelagda och ordineras för tung fetma, andra är tillgängliga gratis. Det skiljer sig åt mellan tre grupper av viktminskningshjälpmedel:

  • Appetite
  • Fettblocker
  • bulkmedel

Viktminskning med aptitdämpande medel

Konventionella aptitdämpande medel eller aptitdämpande medel verkar direkt i hjärnan. Där främjar eller saktar de frigörandet av olika budbärare. Detta dämpar känslan av hunger. Viktminskningstagare känner sig snabbare, de äter mindre. Samtidigt ökar kroppens egen energiförbrukning.

Aptithämmande läkemedel, till exempel med de aktiva ingredienserna amfepramon, kathin och fenylpropanolamin är receptfria och får endast tas i några veckor.

Läkemedel som innehåller det välkända läkemedelssibutraminet har dragits tillbaka från marknaden på grund av betydande hjärt- och vaskulära biverkningar i alla industrialiserade länder. I Tyskland blev det förbjudet 2010.

Dessutom har Europeiska läkemedelsmyndigheten sedan oktober 2008 rekommenderat att rimonabant begränsas för användning med läkemedel. En anledning till detta är risken för att orsaka psykiska störningar som depression. Sedan har tillverkaren dragit tillbaka läkemedlet från marknaden.

Förlora vikt med fettblåsare

Också åtgärda den så kallade fettblåsaren som den aktiva substansen orlistat. De sakta ner - utan att bota aptiten - splittringen av dietfett i tarmarna, vilket kroppen därför inte absorberar. "Vad som inte spelas in gör inte dig tjock, " säger Wiesbaden hälsovetenskapliga doktor Dr. med. Claudia Kristus effekten. På så sätt borde en tredjedel av kostfettet undvika matsmältning.

Substansen arbetar upp till ett maximalt intag på 60 gram per dag. Annars kan det leda till diarré på grund av ökad fettutskiljning. Med fettblockerare kan du stödja en kalorireducerad diet. De som ändrar sin diet samtidigt kan snabbt göra den så kallade lipashämmaren överflödig.

Gå ner i vikt med svullnadsämnen

Mättnadskompressor från alginater, kollagen eller cellulosa fyller magen utan kalorier. De mest fritt att sälja svullnadsämnena kan vara till hjälp på vägen till önskad vikt. Sväljas före måltid, absorberar substanserna i magen vätska, sväller och ger full känsla. Efterföljande måltid blir mindre och "svamparna" kommer helt enkelt att elimineras.

Förberedelserna bör vara fyllda mycket flytande, eftersom det kan komma till tunga blockeringar annars. Viktminskningshjälpmedel - oavsett om de är tillgängliga eller förskrivande - måste vanligtvis betalas för sig själva. Endast i undantagsfall ersätter sjukförsäkringsbolagen kostnaderna.

Och glöm inte: mindre fet och mer motion är ingen väg. Klättra trappor eller gå korta sträckor bränner redan kalorier. Samtidigt gör du något för fitness och skyddar miljön.

Dela med vänner

Lämna din kommentar