Een goede bureaustoel heeft een prijs van enkele honderden euro

In de moderne wereld van digitale technologie is de bureaustoel de meest voorkomende "geobsedeerde" werktool. Goedkopere modellen hebben een schroefdraad voor het aanpassen van de hoogte. Hogere versies hebben een gasveer. Stoffering, rugleuningtype, constructie en vormen hebben bovendien een invloed op de prijs.

Gemeenschappelijke kenmerken criteria

De typische kenmerken van een bureaustoel zijn:

  • roterende moer of gasveer
  • stijf of verstelbare rugleuning
  • Met of zonder armleggers
  • Ergonomisch Sitzteil- en rugleuning vormen
  • dikte en omvang van de bekleding van de zitting en rugleuning
  • referentiemateriaal zoals synthetische of natuurlijke stoffen en synthetische - of leer
  • frame materiaal zoals aluminium, staal of roestvast staal
  • overspanning van Fußkreuzes en het aantal van de giek (vier of vijf)
  • roll kwaliteit "banden", zoals rubber, kunststof of metaal
  • reparatie vermogen door uitwisseling en vervangingsonderdelen zoals wasbaar en vervangbaar Neubezug

Basic tot middelmatige prijsklasse

De eenvoudigste gebouwmodellen variëren in prijsbereik van vijftig tot honderd euro. Voor deze prijs heeft een bureaustoel een roterende draad of een eenvoudige gasveer, die vaak is ontworpen voor twee of drie hoogteaanpassingen. Een opvulling is alleen te vinden op de stoel. Erste In de prijsklasse tussen tachtig en 150 euro beginnen de eerste ergonomisch gevormde constructievormen. De structuur en vorm van de stoelen en rugleuningen houden rekening met aspecten van de zithouding. Zogenaamde executive fauteuils met kunstlederen hoezen komen vaak voor. Opgemerkt moet worden dat in deze prijsklasse meestal wordt bespaard op de diameter en de prestaties van de gasveer. Aankoopcriteria zijn ook de verspreiding van de Kreuzfußes en de kwaliteit van de rollen.

Gemiddelde tot hoge prijsklasse

De meeste gezonde en goede bureaustoelen zijn verkrijgbaar in de prijsklasse van 200 tot 500 euro. Naast de klassieke versies met zitting en rugleuning met of zonder armleuningen, zijn ook ergonomische draaibare krukken inbegrepen in deze prijsklasse. Echt lederen uitvoeringen en metalen rollen kosten ongeveer 400 euro.

Naast het ontwerp en het zitcomfort moet worden gecontroleerd hoe de aansluitingen van de componenten worden bevestigd. Steeds meer schroeven in plaats van klinknagels en klemmen zijn te verwachten met stijgende prijzen. Topmodellen van ongeveer 500 tot duizend euro hebben echt lederen bekleding, high-performance gasveren met continue en stabiele hoogteverstelling en wobble-status ook in eenzijdige belasting.

Tips & Tricks een goedkope bureaustoel kan vaak een aanzienlijke verbetering van de n als je de standaard rollen veranderen en schroef hogere versies.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter