Drogen van een schuimmatras

Als een schuimmatras wordt gereinigd, neemt het veel vocht op. Om schimmelvorming te voorkomen, is het noodzakelijk dat het volledig droogt. Ontdek hier welke opties er zijn om een ​​schuimmatras te drogen en wat niet logisch is.

Hoe dunne dunne schuimmatrassen goed te drogen

Als uw schuimmatras een klein matras is, zoals een matras. die van een kinderwagen of een babybedje? Is de matras wasbaar in de wasmachine? Daarna kunt u uw matras na het wassen eenvoudig in de zon boven een droogrek hangen. Het is belangrijk dat u ze niet aan de lijn hangt, omdat het gevoelige schuim kan scheuren of uitrekken vanwege de natte, zware uiteinden. Leg het horizontaal over het droogrek.
Zelfs als de schuimmatras in de droger past, droogt u hem liever in de lucht. Schuimladingen in de droger statisch erg sterk en werkt ook onder omstandigheden.

Droog groot schuimmatras

Als uw matras een groot volwassen matras is, e. gemaakt van koudschuim of comfortschuim, moet u het instellen om verticaal te drogen. De volgende plaatsen worden aanbevolen:

  • naar een warme kachel
  • naar een open raam
  • buiten naar de zon
  • buiten in de vorst

schuimmatrassen in de zon drogen

Drogen in de zon is de beste optie, omdat de UV-stralen verschillende voordelen:

  • De schuimmatras droogt sneller in de zon.
  • UV-licht doodt schimmelsporen en mijten.
  • UV-licht bleekt vlekken.
  • Het matras krijgt een aangename frisse geur door het in de zon te drogen.

Schuimmatras om te drogen bij vorst

Bij rijp verkeert de matras waarschijnlijk niet goed, maar bevriest frosting op dezelfde manier als de zon: het doodt mijten en schimmels, evenals bacteriën en virussen en geeft de matras een aangename frisheid.
Nadat je je matras een paar uur in de vrieskou hebt laten liggen, breng je hem naar het appartement en laat je hem nog eens 24 uur in het appartement bij de kachel drogen.

Wat u moet vermijden

Het is pure verspilling van energie om een ​​matras droog te drogen. Het probleem met het drogen van een matras is dat het vocht diep binnendringt. Een föhn is er niet en helpt dus vrijwel niets. Erst Gebruik uw matras alleen als u er zeker van bent dat alle vocht is ontsnapt. Bij een natte reiniging kan dit ongeveer 24 uur duren. Als de matras echt nat is geworden, moet u hem enkele dagen laten drogen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter