Et skap bakvegg er ofte laget av svært tynt materiale

I standardmøbler leverer møbel- og skapprodusentene bakpaneler av tynt hardboard. De tre til fem millimeter tykke panelene er belagt eller malt på den ene siden med plast. Den utovervendte overflaten har en slags skjermmønster. Kvaliteten på møblene øker også bakveggen.

Montering og produksjon

Som standard leverer de fleste produsenter tykk fiberfiberplate (MDF), tre millimeter tykk, som møbler og kabinettpaneler. Innvendig overflate er malt hvit eller belagt for å beskytte tekstilene som er lagret i skapet.

For en stor garderobe med overheadhøyde og to eller flere dører, består bakveggen av skapet av flere deler. De er forbundet med profilstrimler, der bakveggene kan settes inn på begge sider.

Produsenten bestiller en omkretsspor med tilstrekkelig rabattdybde på skaprammen. Bakveggen er satt inn. De tynne versjoner har fordelen av å kunne festes ved elastisitet uten å åpne en kabinettside ved å sette inn.

industrielle materialer og egenskapene

fiberplatene kan fremstilles på forskjellige metoder og med forskjellige komposittmaterialer:

  • sponplater
  • selvklebende folier
  • (OSB)
  • MDF-plater (MDF)
  • Presseerstatninger (papp)

Allen enkle versjoner har til felles, er at de følsomme mot fuktighet og fuktighet og har bare lav innvirkning og slagfasthet. De kan forsterkes av sterkere plater, med rille og fold må bearbeides tilsvarende.

I høykvalitets møbler klasser, er paneler laget av ekte tre brukt som en bakvegg på skapet. Kvalitetsprodusenter bruker vanligvis kryssfiner med tykkelser mellom fem og åtte millimeter. Skabens bakvegger stabiliserer også svært store skap som fungerer som romfordeler på grunn av deres stivhet.

Bare betingelsesmessig egnet for belegg og veggpapir

De pressede bakpanelene må kontrolleres for egnethet før de behandles. Siden maling eller tapetering alltid er forbundet med fuktighet, kan resultatet være utilfredsstillende eller ubrukelig.

I del, kan enkelt kabinett bakveggene pynte når "tørr" farge-arter, slik som spraymaling benyttes. Vanligvis er imidlertid en toppplate laget av bedre materiale enn å dekke bakvegget på kabinettet eller fjerne og erstatte den sikre veien.

Tips og triks Hvis du oppdager mugg på bakveggen, erstatt den. Sporene "spiser" dypt i presseplater og kan ikke fjernes helt ved rengjøring.
Del med venner

Legg igjen din kommentar