2 Madrasser eller en stor en?

Fra en sengebredde på ca to meter kan du vurdere om du vil bruke en kontinuerlig stor madrass eller heller to enkle madrasser. Begge har fordeler og ulemper, som vi presenterer nedenfor.

Sov du alene eller som par?

Hvis du sover alene i en seng, bør du velge en enkelt stor madrass. Således kan hele sengenes bredde brukes uten å føle irriterende overganger. Situasjonen er forskjellig når man sover i en seng for to. Her kan bruk av to madrasser fremme en fredelig natts søvn.

Fordelene ved 2 madrasser

Hvis du deler din seng med en partner, er det ganske fordelaktig å bruke to madrasser, da hver side kan tilpasses de spesielle sovevaner. Ved å bruke to madrasser har du følgende fordeler:

  • Du kan justere lamellrammene forskjellig.
  • Graden av hårdhet i madrassene kan velges annerledes avhengig av dine preferanser.
  • Du kan stå opp om natten uten å våkne den andre (e).
  • Avslappende søvn overføres ikke over hele madrassen. Vektforskjeller spiller ingen rolle.
  • Innstilling av lamellrammer

Hvis bare en stor madrass ligger på to lamellrammer, må disse alltid settes synkront slik at madrassen ikke blir skadet.

Velg en annen hardhetsgrad

Noen foretrekker madrasser som er harde, mens andre foretrekker mykere. For å finne en "mellomliggende løsning" er det komplisert. Med separate madrasser kan alle velge madrasshardhet i henhold til deres preferanse.

Rastløs søvn og stå opp om natten

Madrassen overfører bevegelser i form av vibrasjoner. Hvis en av de to partnerne er rastløs, vil den andre føle det, forutsatt at du ligger på samme madrass. Med separate madrasser, men mindre bevegelse overføres, slik at selv rastløse sovende lar sin partner sove.

Vektforskjeller

Tunge personer er kjent for å synke dypere inn i en madrass. Dette kan forårsake en sammenhengende madrass for å få den andre siden til å hente litt, spesielt hvis begge sover veldig tett sammen. Dette er ikke et problem med separate madrasser.

Hva med gapet?

Hvis to madrasser er plassert ved siden av hverandre, er det en svingete følelse som er spesielt forstyrrende når man knuser, som omfatter søvn og seksuell aktivitet. Men det betyr ikke nødvendigvis å kjøpe en madrass i full lengde fordi den lett kan fjernes. Ved hjelp av en madrass kile, også kalt love bridge, koble begge madrasser sammen.

I tillegg til madrasskilen kan du også utstyre dine 2 madrasser med en madrass topper, noe som gir følelsen av en enkel stor madrass.

Del med venner

Legg igjen din kommentar